петък, 27 септември 2013 г.

Анализ на NZDUSD - много в едно

Ето една графика, която събира много неща в себе си и е подходяща за пример. Става въпрос за NZDUSD на 4h.
След достигане на актуалния връх на възходящия тренд, в момента се развива логична корекция. Цената започна да се движи надолу, като вече се оформи и низходяща тренд линия. Последният четиричасов бар я докосна и после бързо се превърна в отчетлив пин бар.
От вълнова гледна точка това беше, според мене, край на вълна 4 от първата вълна (А) на корекцията. Т.е. очаквам петвълнова А, което предполага зигзаг. Вълна 4 достигна точно 50% от вълна 3. По моите сметки вълна 5 се очаква да стигне точно до означената с червена хоризонтална линия бивша подкрепа/съпротива, и да бъде 61.8% от цялото разстояние 1-3. Освен това, тази червена линия маркира и още едно забележително ниво - 38.2% от цялото възходящо движение. С други думи, това ниво събира в себе си много характеристики, които скоро биха го направили привлекателно за цената.
От друга страна, обаче, по-близката подкрепа (край на вълна 3, отбелязан с виолетова линия) може да съвпадне с приближаващата МА89 (зелена) и да се превърне в сериозна спирачка. Ако това се случи, ще се наложи да обявим неуспешна пета от А. Развитието предстои. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.