четвъртък, 12 септември 2013 г.

3 в 1 дългосрочно...

Смисълът е, че с един анализ могат да се разгледат трите двойки. Известно е, че златото, среброто и AUD са свързани по отношение на цената си в щатски долари. Според моите анализи, и трите бяха в четвърта вълна от движението си надолу за вълна C от голямата корекция. В момента изглежда сякаш 4 е приключила и трите се устремяват надолу за петата от C. Първо достигна максимума си на корекция среброто, после златото, двете заедно изчакаха "дружката" си и сега заедно тръгват.
За трите поотделно:
Среброто - направи си a-b-c, достигна синята тренд линия, направи обръщащ бар (червената стрелка), и сега по всичко изглежда, че дългосрочно ще върви надолу;
Златото - подобно положение, но признавам, че очаквах да достигне още малко по-нагоре до тренд линията. А може и да го направи (виж предната публикация). Също има много хубав обръщащ бар на седмична графика.
AUD/USD - На дневна графика се вижда, че корекцията му се случи като плоска и също дългосрочно изглежда като че ще се спуска.
Обещавам след няколко седмици да се върна към тази публикация, за да направим ревизия на тези разсъждения.

Разбира се, всичко това е много дългосрочно, малко хора се интересуват толкова надалече, но аз лично се чувствам по-добре, ако имам някаква по-обща идея за пазара.















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.