вторник, 10 септември 2013 г.

EUR/GBP - подкрепа

Връщам се отново към анализ на тази двойка, но с един по-различен поглед - без никакви вълни. Чиста графика, само с едно Фибо. Вижда се как за последните няколко месеца цената за четвърти път се отразява от това ниво. Сега пак го премина, но не затвори под него! Очевидно има много голям интерес това да се случва. Освен това сме на 38.2 корекция на възходящото движение.
Този път обаче, изглежда, че тази подкрепа няма да устои много дълго. Показват го по-глобалните ми анализи (виж EUR/GBP - дневна графика ) на двойката. Разбира се, сигурно ще има някакви клатушкания нагоре надолу, но очаквам скоро нивото да бъде пробито и да последва доста голямо пропадане. Възможно е да стане и точно обратното.
Тук е мястото да напомня, че никой от редовите трейдъри не може да предвиди никакви последващи движения на пазара! Ние само можем да предполагаме, на базата на някакви свои критерии. Лично аз се опитвам винаги да обосновавам преположенията си с поне три факта от техническия и вълнови анализ. Това обаче в повечето случаи изключва фундаменталния. А да не забравяме, че все пак цената е  отражение и на икономически фактори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.