сряда, 18 септември 2013 г.

Евро/долар на 5 мин.

Не сме обръщали внимание на най-търгуваната двойка - евро/долар. Избрах да я представя с една 5-минутна графика, която да погледнем от различни страни.
По вълни - изглежда, че сме още в четвърта или вече правим пета от импулса, започнал тази сутрин. Показвам и индикатора RSI, за който е известно, че при четвърта вълна, осцилира някъде около 50. Ако всичко е нормално, би трябвало да се вдигне още веднъж в края на петата вълна - до около 70, но по-ниско от предишния си максимум, с което пък ще направи дивергенция. Не очаквам петата вълна да е много силна, по-скоро леко ще надвиши края на трета, а това да бъде 61.8 от разстоянието 0-3.
Ако погледнем само графиката, се вижда двойно дъно с два сериозни шипа надолу. Вторият си е направо пин бар.
Всичко това показва вероятно движение нагоре за пета вълна, отбелязано от мене с червена линия. Пазарът ще покаже. Графиката е краткосрочна и скоро ще разберем дали анализът е бил верен. Всъщност днес се очакват изяви на ФЕД и може би цял ден ще има подскоци нагоре-надолу. От тази гледна точка може би не беше точния момент за анализ на 5-минутна графика, но ще видим.


1 коментар:

  1. Вече е ясно, че разглежданият сценарий не сработи. Най-малкото защото цената слезе под нивото на предполагаемата от мене вълна 4, и дори навлезе на територията на вълна 1.
    Може би все пак изключително "фундаменталният характер" на днешния ден ще бележи всички движения. Аз ще стоя настрани!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.