неделя, 11 януари 2015 г.

EURUSD - тренд на 4H

Днес е неделя и има време за един по-задълбочен анализ на ситуацията при евро/долар на 4H. Известно е, че сме в дълъг мечи тренд на всички големи графики. Четиричасовата не прави изключение, но интересното при нея е, че в момента се прави корекция, чиито край би бил идеална възможност за къси позиции по тренда. Кога ще дойде този край? Нека да видим графиката:















На пръв поглед жълтата елипса е мястото - достигаме значима тренд линия; достигаме бивша съпротива; достигаме ЕМА34; достигаме Фибо нива (не са показани, за да не се претрупва графиката). И има голяма вероятност точно оттам да се слезе поне за тест на досегашния минимум, ако не и за нови дълбини. 
По-детайлен анализ обаче, показва и други неща. Бар 1 е пробил с ускорение малката тренд линия. Следващият я е тествал. Следват три малки бичи бара без кой знае какво ускорение. Бар 2 прави неуспешен опит за достигане до минимума, и се връща до началото на бар 1. Бар 3 е силен бичи, който веднага заличава този опит за връщане! Ето тук ми е съмнението - бар 3 подсказва, че може и да се стигне до по-дълбока корекция - втората червена линия, съответно втората жълта елипса, и ЕМА56, преди да се върнем за тест на дъното или на голямата тренд линия, която при този сценарий ще бъде пробита.
Утре, или най-късно вдругиден, ще разберем... ;-)

Ето, днес е сряда, и можем да кажем, че нещата се случиха по първия сценарий, като дори съвсем малко направихме ново дъно. Много е вероятно днес да пресечем тренд линията...