понеделник, 7 октомври 2013 г.

USDCHF - граница на рейндж

Швейцарският франк дълго време се движи в сравнително тесен рейндж спрямо щатския долар. В момента на седмична графика се вижда, че сме достигнали долната граница на рейнджа. Това, само по себе си би трябвало да ни заостри вниманието от евентуално обръщане, но в случая имаме още някои белези, подсказващи подобно развитие: последният седмичен бар е пин бар; направи фалшив пробив на линията на подкрепа (границата на рейнджа); за последните близо две години цената за четвърти път достига това ниво (0.90000) на подкрепа, като предишните три пъти е поемала веднага нагоре.
Ако пък погледнем дневната графика, се вижда, че последният дневен зелен бар е погълнал предишните четири, и е най-големия такъв от началото на спускането. Последното подсказва най-малкото корекция до около видимата на дневна графика близка трикратна подкрепа, която сега би се превърнала в съпротива.
Разбира се, всичко е възможно, но на базата на споменатите наблюдения, мисля че дългосрочно движение надолу ще бъде изненада. По-скоро ще тръгне отново нагоре в границите на рейнджа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.