сряда, 9 октомври 2013 г.

AUDUSD - дневна графика

Ще направим анализ на поведението на австралийския долар, гледайки дневната графика. Вижда се, че след първата корекция, която достигна точно 38.2% от възходящото движение, цената пое нагоре, но това покачване, след първия силен импулс, се превърна по-скоро в пълзене по тренд линията. Въпреки неколкократните опити за преминаване на нивото от 61.8 (отбелязано с хоризонтална синя линия), цената така и не е затваряла над него. Освен това вчера се е формирал пин бар с фалшив пробив на това ниво.
Оставяйки настрана всичко това, изглежда логично корекцията да направи още един лег, с което да достигне и тества нивото 50%, което пък съвпада близката двукратна съпротива.
Без да подтиквам някого към търговия, само ще споделя, че при това положение може да се влезе с къса поръчка при преминаване на черната хоризонтална линия, маркираща минимума на пин бара, със стоп - върха му. Пробив на това ниво ще означава и пробив на тренд линията, който, разбира се може и да се окаже фалшив, но всеки сам си преценява начина на търгуване и мъни мениджмънта.


2 коментара:

  1. Анализът се оказа грешен. Да, цената направи фалшив пробив и продължи да атакува многократно по-високите нива. Днес даже е преминала максимума от 18.09. Това може би означава силно движение нагоре - корекцията беше само 38.2 и вече имаме нов връх.

    ОтговорИзтриване
  2. Всъщност, тенденцията се видя в последните ден-два, когато цената все пак затвори над нивото от 61.8. Това беше сигнал, че по-скоро ще върви нагоре и очакванията ми от 09.10. са били опровергани.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.