вторник, 28 април 2015 г.

Подобно и при евро/долар

Ето един прочит и на ситуацията с еврото от вчера. Оформил се е тренд на H1, за което свидетелстват следните факти:
1) Силно пресичане на сплетените ЕМ-и от два големи бичи бара. Връщане за тест, който дори не ги докосва (жълтата зона);
2) Стръмно нарастване и слабо връщане - с много на брой малки барове - до синята зона. Там вече имаме успоредно наредени трите ЕМ-и, които изобщо не се докосват от цената;
3) Второ връщане (вярно, че е по-мощно, но това няма значение) до зелената зона с минимален фалшив пробив на ЕМА34;
4) Индикатора ни свети в зелено на H. ;-)

 И стигаме до момента на анализа - там, където са двата бара, отбелязани с 1 и 2. Какво ни дава увереност да пристъпим към покупки?
1) Движението дотук е слабо, странично, с много на брой малки и разнопосочни барове;
2) Бар1 е с фалшив пробив на ЕМА55, сравнително едро биче тяло, и голяма долна опашка;
3) Черният бар по средата също затваря доста високо и далече от ЕМА55, въпреки, че е под ЕМА34;
4) Бар 2 е почти близнак на бар 1, като заедно формират двойно дъно от неуспешни опити за пробив на ЕМА55, а заедно с баровете от зелената зона правят и едно по-глобално двойно дъно. И той затваря над ЕМА34. Ще припомним, че когато пазарът се опита два пъти да направи нещо, и тези два опита се окажат неуспешни, обикновено тръгва в другата посока. След бар 2 вероятността от бързо покачване беше доста голяма, и виждаме, че се случи точно това.

Всичко това е красноречив пример за действието на системата "Zhektor-All" - откриване на тренд, изчакване на корекция до ЕМ-ите, анализ на баровете за търсене на сигнали за вход по тренда. Простичко е, нали? ;-)