събота, 18 април 2015 г.

Действаме по Системата!

Точно преди месец съм писал за една "изненада", която в крайна сметка води до потвърждение на системата "Zhektor-All". Защото в края на публикацията съм напомнил:"Какво следва? Ние не знаем. Но знаем, че в такава ситуация трябва да се изчака някакво евентуално проясняване след няколко бара, а веднъж пресечената ЕМА89 е знак, че може би трябва да преминем на по-голямата графика - дневната."
Който го е направил, е действал по стратегията и най-вероятно е постигнал следното:
Изчакал е "проясняването" на дневна графика, което се е случило с бар 1. Той е обръщащ, с малък фалшив пробив на ЕМА34. Трейдърът е влязъл с малко под неговото дъно. Изчакал е търпеливо вторият опит за преминаване на ЕМА34, който се е провалил с бар 3. Преди това бар 2 е затворил точно на нея, и на нивото на отваряне на бар 1. Всичко това е оформило втори връх в корекция на силен мечи тренд, и то точно на ЕМА34, без да има затваряне над нея. Виждайки това, нашият трейдър е "продал" още доста, като целта минимум е дъното около 13-ти март.
След затварянето на малкият бар, предшестващ бар 4, трейдърът е затворил по-голямата част от позициите си, а стопът му отдавна е бил сложен на +. Последвало е ново връщане към ЕМА34, започнало с бар 4, а формираното по този начин двойно дъно може и да означава доста солидна корекция. Но това вече няма значение, защото нашият трейдър е спечелил доста пари през този месец.;-)