петък, 4 юли 2014 г.

EURUSD 5 мин. Price Action

Ето още един пример за търговия по ПА на 5 мин. графика при еврото.

















Вижда се, че от вчера около т.1 е започнал тесен рейндж и цената се е движила между двете сини линии. Днес, около 9 - 10 часа (когато отварят европейските сесии) е нормално да очакваме по-голямо движение в една от двете посоки. В т.2 цената е пробила долната граница на рейнджа и няколко бара са останали под нея. В т.3 е направен опит за връщане. Обикновено фалшивите пробиви и връщания в рейнджа се случват с много голямо последващо ускорение в обратната посока и излизане на цената през другата граница на рейнджа. 
Ако обаче това не стане, както е в нашия случай, е много вероятно цената да продължи в посоката на първия пробив. В т.4 отново излязохме и последвалите няколко бара с дълги горни опашки показват, че посоката е надолу. Освен това е тествана отдолу с фалшив пробив ЕМА 34. Там някъде съм влязъл. Може би дори е малко рано, но бях сигурен, че така ще се получи, а и стопът е достатъчно малък.
Последвалото развитие показа правотата на анализа и в т.5 беше достигната възможна цел, равна на 3 пъти стойността на първоначалния стоп. Мъни мениджмънта за всеки трейдър е различен, така че няма да коментирам по-нататъшното управление на позицията. Само съм показал очакваното движения до жълтата зона, където може да се добавя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.